Ασφαλιστικά Νέα

1. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 2696/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει “Κ.Ο.Κ.”), απαγορεύεται η οδήγηση οχημάτων στα πρόσωπα που δεν κατέχουν άδεια οδήγησης.

2. Αναφορικά με την οδήγηση οχημάτων από αλλοδαπούς ισχύουν τα ακόλουθα:

• Επιτρέπεται η οδήγηση στους κατόχους άδειας οδήγησης, η οποία έχει εκδοθεί από Κράτη – Μέλη της Ε.Ε., εφόσον δεν είναι κάτω των 18 ετών.

• Επιτρέπεται η οδήγηση στους κατόχους διεθνούς πιστοποιητικού πορείας (διεθνής άδεια), το οποίο έχει εκδοθεί από οποιοδήποτε κράτος, εκτός της Ελλάδας και δεν έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.

• Επιτρέπεται η οδήγηση στους κατόχους άδειας οδήγησης, η οποία έχει εκδοθεί από κράτη εκτός της Ε.Ε., με τα οποία η χώρα μας έχει συνάψει ειδική συμφωνία, καθώς και στους κατόχους άδειας οδήγησης κατά τα οριζόμενα στις διεθνείς συμβάσεις ή συμφωνίες και οι οποίοι δεν έχουν τη συ νήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.

3. Οι διεθνείς άδειες οδήγησης παύουν να ισχύουν όταν τα πρόσωπα που τις κατέχουν εγκαταστήσουν τη συνήθη διαμονή τους στη χώρα μας και ειδικότερα ως τέτοια διαμονή θεωρείται κατά βάση ότι έχει ένα πρόσωπο όταν διαμένει στη χώρα μας επί 185 ημέρες κατά ημερολογιακό έτος για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Όπως προκύπτει, ο σκοπός της αναγνώρισης των διεθνών αδειών οδήγησης είναι η διευκόλυνση όσων μετακινούνται ευκαιριακά ή προσωρινά στο έδαφος άλλου κράτους για λόγους επαγγελματικούς, τουριστικούς, προσωπικούς κ.λ.π. και δεν υπάγονται στο ρυθμιστικό πεδίο των σχετικών διατάξεων, διεθνείς άδειες οδήγησης προσώπων που εγκαθίστανται μόνιμα σε άλλο κράτος.

4. Επίσης, εάν οι κάτοχοι αδειών οδήγησης που εκδόθηκαν από Κράτος – Μέλος της Ε.Ε. αποκτήσουν κανονική διαμονή στην Ελλάδα, θα πρέπει να μετατρέψουν αυτές σε ανάλογης κατηγορίας Ελληνικές άδειες οδήγησης.

Δημοφιλέστερα Προϊόντα

Η Εταιρία

Η Insurance4you δραστηριοποιείται από το 2000 στον ασφαλιστικό χώρο ως ανεξάρτητη εταιρεία ασφαλιστικών συμβούλων.

Κύριος σκοπός της είναι η παροχή ασφαλιστικών λύσεων στην καλύτερη σχέση τιμής, παροχών και αξιοπιστίας χωρίς την...         Περισσότερα

Επικοινωνία

  • Εταιρία: Insurance4You

  • Αθήνα: (+30) 211 800 30 73

  • Θεσ/νίκη: (+30) 231 220 23 72

  • Κρήτη: (+30) 281 810 41 81

  • Φαξ: (+30) 211 800 90 83

  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφείτε!

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία για να λαμβάνετε ασφαλιστικές ειδήσεις, ενημερώσεις καθώς και ειδικές προσφορές μόνο από την Insurance4You!